КАЗНА, ИНТЕГРАЦИЈА, ЗАБОРАВ. ПОСЛЕРАТНЕ СУДБИНЕ СТАРОРАШКИХ МУСЛИМАНА ПРИПАДНИКА НЕМАЧКИХ СНАГА У ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ (Baština, 2024)
Чланак прати животе муслимана који су током окупације били у оружаним снагама нацистичке Немачке, односно анализира да ли су и како кажњени, даље, њихову интеграцију у послератно југословенско друштво и нарочито, став Комунистичке партије Југославије (КПЈ) према питању њихове колаборације. Рад је писан на изворној документацији која се чува у Архиву Југославије, Војном архиву и Државном архиву Србије у Београду, Историјском архиву Краљева и Историјском архиву Рас у Н. Пазару, те на одабраној научној литератури.
Keywords: Муслимани, Стара Рашка, Немци, Вафен-СС, дивизија „Ханџар“, дивизија „Скендербег“, Полиција поретка, „9. компанија“, суд, интеграција