РАЗВОЈ НИШКЕ БАЊЕ КАО ЛЕЧИЛИШТА И ТУРИСТИЧКЕ ДЕСТИНАЦИЈЕ У КРАЉЕВИНИ ЈУГОСЛАВИЈИ (Baština, 2024)
У раду је пбрађен развој Нишке Бање, једне од најпосећенијих дестинација на територији Моравске бановине, али и читаве земље. Поред лечилишта, ова бања поседовала је капацитете за развој туризма, релативно нове привредне гране, који је своју експанзију доживео тридесетих година XX века. рад је настао на основу архивске грађе похрањене у фондовима нишког архива и објављених извора у форми статистичких података.
Keywords: Краљевина Југославија, Моравска бановина, Ниш, Нишка Бања, туризам