СЛИКА РИЈЕКЕ У ПУТОПИСНИМ РЕПОРТАЖАМА МИЛОША ЦРЊАНСКОГ (Baština, 2024)
Рад се бави путописним репортажама Милоша Црњанског посвећеним Ријеци, највећем граду Кварнерског залива, објављиваним током 20-их година XX века у Политици. Реч је о ангажованим Црњансковим текстовима који су остали на маргини досадашњег научно-истраживачког интересовања.
Keywords: Милош Црњански, Ријека, путопис, репортажа, ангажована књижевност, југословенски национални идентитет