"ШИПТАРСКИ ГЕНОЦИД НАД СРБИМА СА КОСОВА, РАТНЕ 1941-1943. ГОДИНЕ: ЉУБИТЕ ЗЕМЉУ ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ": СВЕДОЧАНСТВО ИЛИЈЕ МАСЛОВАРИЋА (Baština, 2024)
У прилогу рада доносимо сведочење о страдању Срба на Косову и Метохији, и то у појединим селима у општини Вучитрн, Липљан, Косово Поље и Приштина. Документ је похрањен у архиви Епархије рашко-призренске која је од 1999. године из Призрена дислоцирана у Манастир Грачаницу.
Keywords: Страдање Срба, Косово и Метохија, Други светски рат