БИОТЕРОРИЗАМ (Baština, 2022)
Често је аутор у својим радовима помињао да нa свету не постоји насељена територија која је резистентна на тероризам док корени тероризма, опасани различитим мотивима и узроцима сежу далеко у историју. Стога аутор тероризам идентификује као озбиљан светски проблем, који се у једној средини никада не изолује, већ рапидно, попут својеврсног шумског пожара, шири на друга подручја. У ери брзог и наглог информационог и технолошког развоја, парадоксално, појам тероризам постаје све мање прецизан и недвосмислен док је у све већој употреби. С обзиром да смо у не тако далекој прошлости видели да су терористичке организације у својим нападима бескрупулозне, међу главним бригама у савремено доба несумњиво се јавља могућност употребе биолошког оружја у терористичке сврхе, односно употреба биолошког оружја од стране појединаца или група с намером испуњавања сопствених циљева или интереса. У овом раду је детаљно анализиран, помало застрашујући облик тероризма, познатији као биотероризам, извршена је дистинкација између овог и осталих типова тероризма, и дат је један историјски приказ употребе биолошког оружја а све у циљу прецизнијег одређења овог изразито сложеног феномена.
Keywords: тероризам, биотероризам, Дарк харвест комадно, Раджниш култ, Аум Шинрикјо