СТАСАВАЊЕ БИБЛИОТЕКАРСТВА КАО ПРОФЕСИЈЕ И НАУКЕ У СРБИЈИ (Baština, 2022)
Циљ рада је да представи развој библиотекарства у Србији у периоду након Другог светског рата до данас, односно у периоду када долази до нагле професионализације и када библиотекарство кроз институционализовано образовање израста у признату друштвено-хуманистичку науку. На основу досад недовољно познате и мало коришћене необјављене архивске грађе, осветљава се развој стручног и компетентног кадра у Србији као предуслову за развој библиотечке науке. Уочено је да се у разматраном периоду библиотекарство нагло развија. Посебне заслуге за то у почетку припадају Друштву библиотекара Србије, а потом Катедри за библиотекарство и информатику на Филолошком факултету Универзитета у Београду. Рад  обједињује како историјске тако и актуелне напоре да се библиотекарство унапреди и одржи корак са наукама постмодерног друштва.