SOCIAL STATUS OF ATHLETES WITH SPECIAL NEEDS (Baština, 2022)
Латентна структура манифестних статусних карактеристика анализирана је на различитим узорцима српске популације описаним различитим скуповима статусних варијабли уз помоћ различитих метода за анализу латентних структура у неколико студија спроведених у различитим периодима друштвеног, политичког и економског развоја. Сходно томе, резултати добијени анализама су различити; међутим, редовно су се појављивале неке стабилне латентне структуре, као што су образовни и професионални статус родитеља, образовни и професионални статус испитаника, као и друштвено-политички ангажман породице, боравишни статус и економски статус.За протекло време догодиле су се велике друштвене, економске и политичке промене. Ове промене су неизбежно имале одређени утицај како на конфигурацију статусних карактеристика тако и на број и природу димензија латентног статуса. У овој студији биће представљени резултати добијени у овом периоду друштвеног, политичког и економског развоја земље, у којима репрезентативни скуп статусних карактеристика описује репрезентативни спортски узорак становништва Србије.
Keywords: структура, карактеристике, друштвени статус, фактор, спорт, сегмент