ИМЕНОВАЊЕ ЛИЦА У СВАДБЕНОЈ ОБИЧАЈНО-ОБРЕДНОЈ ПРАКСИ ЛЕПОСАВИЋКЕ ОКОЛИНЕ (Baština, 2022)
С обзиром на то да је у приличној мери непознат географски распоред конкретних лексичких експликација свадбених обичајно-обредних елемената на српском етнодијалекатском простору те да етнолошке студије имају релативно детаљне описе поступака, али и „стандардизоване“ облике језичких именовања, у раду се на основу етнодијалекатског материјала лепосавићке околине издваја инвентар јединица за именовање лица (учесника) у елементима свадбене обичајно-обредне праксе, с циљем да се језичке и етнографске датости ставе у културолошки и ареални контекст.
Keywords: свадбена лексика, именовање лица, етнодијалекатски материјал, средњоибарска област, лепосавићка околина