АКАДЕМСКИ ВОКАБУЛАР У НАСТАВИ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА СТРУКЕ НА МАСТЕР АКАДЕМСКИМ СТУДИЈАМА (Baština, 2022)
Овај рад се бави подучавањем енглеског академског вокабулара на мастер академским студијама. Циљ рада је да се испита у којој мери студенти могу правилно употребити енглеске академске термине после примене различитих вежбања, као и да ли постоји корелација између претходног предзнања енглеског језика и заступљености правилне употребе енглеских академских термина. Наиме, циљ истраживања био је да се утврди да ли се помоћу појединих вежбања може постићи  правилнија употреба енглеских академских термина. Испитаници су били студенти мастер академских студија студијског програма Пољопривреда Пољопривредног факултета Универзитета у Београду. Резултати указују на то да су генерално сви студенти правилно употребили неке од циљних енглеских академских термина. Поред тога, налази показују да постоји статистички значајна корелација између предзнања студената и заступљености правилно употребљених академских термина. У закључку су дате могуће смернице за успешније подучавање академског вокабулара, као и могуће полазне основе за будућа истраживања.