МИСТЕРИЈА ЛОНДОНСКОГ УГОВОРА 1915. ГОДИНЕ (Baština, 2022)
Лондонски уговор је склопљен 26, прила 1915, чиме је Италија прешла на страну Антанте, а у многоме се тиче позиције и територија југословенских земаља, поготову подручја јадранске обале; он је у Версају само делимично остварен.
Keywords: Лондонски уговор, Италија, Србија, Антанта, Аустро-Угарска, Хрватска, Бугарска, Јадран, Централне силе