МАСАКР У СРЕБРЕНИЦИ 1995.ГОДИНЕ ЈЕ НАЈВЕЋИ ТРИЈУМФ ПРОПАГАНДЕ (Baština, 2021)
Трагајиући за истином о сребреничком злочину, аутори овог рада  пошли  су од дефиниције геноцида. Навели  су  који су то саставни елементи тога појма, а посебно нагласили  намеру да се злочин почини. Нити један од три саставна елемента геноцида нису нашли у сребреничком злочину, а посебно нису нашли на геноцидну намеру. Надаље, на темељу релевантних доступних  историјских извора и литературе, покушали су да утврде  приближан  број жртава у Сребреници. У обради  теме  углавном су се ослањали на иностране изворе, како би избегли пристраност. Посебно су посветили пажњу игри око броја жртава. На основу иностраних извора дошли су до закључка да је цифра од 8000 преувеличана. Творац пројекта Сребренице били су Клинтон, Алија Изетбеговић и Фрањо Туђман. Циљ је био преувеличати број муслиманских  жртава у Сребреници  како би се говорило о њима, а не о злочиначким  акцијама  хрватске војске која је етнички почистила РС Крајину и Хрватску, протеравши око 500.000 Срба, а у самој операцији „Олуја“ преко 250.000. Исто тако,  САД  желе ли су изазвати бомбардовање Републике Српске, зато је Клинтон тражио од Изетбеговића да се побије 5000 муслимана да би бомбардовао Србе. Углавном, аутори констатују да се у Сребреници десио злочин  над муслиманима, након што су муслиманске снаге побиле око 3000 Срба у околини Сребренице. Констатују да су српске снаге прошле кроз 42 муслиманска села и да нису убуле нити једном цивила, жену, дете, нити болесника. Исто тако,  међу убијеним муслиманима нема жена, а оне су кључ за геноцид. Стварни број муслиманских жртава процењују између 800 и 1200  у Сребреници и околини. Масакр у Сребреници 1995. године и број од 7000 убијених муслимана био је тријумф пропаганде САД и Алије Изетбеговића.
Keywords: масакар, Сребреница, пропаганда, жртве, муслимани, бомбардовање Србије.