НАЧЕЛСТВО ОКРУГА ПИРОТСКОГ: ПРИЛОЗИ ЗА ИСТОРИЈУ И ВИЗУЕЛНУ КУЛТУРУ ПИРОТА ДРУГЕ ПОЛОВИНЕ 19. ВЕКА (Baština, 2021)
Циљ рада је да укратко представи настанак и организацију државне управе у пиротском крају и Начелства Округа пиротског после припајања Србији 1878, те подизање зграде Начелства и њено место у визуелној култури Пирота друге половине 19. века.
Keywords: Начелство Округа пиротског, државна управа, административна подела нових крајева, визуелна култура