ИКОНОПИС ЦРКВЕ У ДРЕНОВИ КОД ЛЕПОСАВИЋА ИЗ ДРУГЕ ПОЛОВИНЕ 16. ВЕКА (Baština, 2021)
Рад је посвећен иконопису цркве у Дренови. Направљен је осврт на њен иконостас као редак пример очуваног дрвеног иконостаса са Великим празницима с краја 16. века. Стилском анализом сликарства оцењен је квалитет рада уметника и наведене су најближе аналогије са споменицима истог стила и истог периода, на основу чега је идентификована  радионица којој он припада.
Keywords: Црква у Дренови, иконостас, иконе, иконографија, стил, аналогије, линотопски сликари.