УДАРАЊЕ ТЕМЕЉА САВРЕМЕНОЈ СРПСКОЈ ДРЖАВИ У ПРВОМ СРПСКОМ УСТАНКУ 1804 – 1813 ГОДИНЕ (Baština, 2021)
У раду се говори  о стварању првих органа власти на ослобођеном територију у току Првог српског устанка 1804 – 1813 године.  Исто тако брађено  је  процес оснивања  и рад Владе као извршне власти и Скупштине као законподавне власти. Акценат је стављен на стварање, организацију и рад судова, као органа судске власти. Није заобиђен процес  стварања војске, њене заклетве и унифорне  за време устанк. Скренута је пажња и на рад обавештајних служби, као и других органа  значајних за стварање нове српске државе.
Keywords: Карађорђе, устанак, темељ, право, суд, војска