ПРАВНИ, ФИНАНСИЈСКИ И МАРКЕТИНШКИ АСПЕКТИ ИГАРА НА СРЕЋУ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ (Baština, 2021)
Аутор на самом почетку рада анализира штетност утицаја делатности коцкање и клађење, као и стварање и ширење друштвених девијација услед неконтролисаног конзумирања игара на срећу. Циљ овог рада је да укаже на који начин, и у којој мери законска регулатива у Републици Србији уређује обављање делатности коцкање и клађење, односно, какав утицај законска регулатива има на финансијске и маркетинг аспекте пословања три најзаступљенија приређивача игара на срећу на овом простору. Први део рада указује на бројне специфичности које карактеришу делатност коцкање и клађење, односно посебну законску регулативу која уређује сваки сегмент пословања ове делатности. Други део рада представља финансијски приказ показатеља успешности пословања три најзаступљенија приређивача игара на срећу. Завршни део рада посвећен је законским могућностима и ограничењима оглашавања игара на срећу, односно, настојању сва три приређивача да спровођењем друштвено одговорних активности појачају промоцију свог пословања, задржавајући је таквим приступом у законском оквиру.
Keywords: делатност коцкање и клађење, игре на срећу, Закон о играма на срећу, обавезе приређивача, друштвено одговорно пословање