ПРИЛОГ ПРОУЧАВАЊУ ЗЕМЉОПИСНЕ ЛЕКСИКЕ, АНТРОПОНИМЈЕ И ТОПОНИМИЈЕ У ПОЕМИ СУТЈЕСКА МИРКА БАЊЕВИЋА (Baština, 2021)
Предмет наших истраживања у овом раду јесте географска лексика и терминологија ексцерпирана из поеме Сутјеска песника Мирка Бањевића. Поменута Бањевићева поема објављивана је више пута. Први пут је објављена одмах после Другог светског рата 1946. године у издању подгоричке ,,Побједе“, а касније је прештампана у издању Издавачког предузећа ,,Рад“ 1953. године у Београду, београдског ,,Космоса“ 1958. године и у издању Југословенске академије знаности и умјетности у Загребу 1961. године. Грађа за овај рад ексцерпирана је из  космосовог издања из 1961. године.
Keywords: Мирко Бањевић, Сутјеска, поезија, географска лексика, ономастичке јединице