O ДОГАЂАЈНОСТИ НЕГИРАНИХ ПРЕДИКАТА У АОРИСТУ У НАРАЦИЈИ КОД СРПСКИХ ПИСАЦА (Baština, 2021)
Циљ нашег рада јесте испитивање догађајности негираних предиката у аористу у нарацији код српских писаца. Наиме, методом анализе примера из изабраног корпуса тежићемо да откријемо када негиране предикације у аористу у нарацији имају догађајну вредност и као такве могу очувати темпоралну принуду аориста у српском језику, односно  могу задржати својство темпоралне прогресије. Настојаћемо да утврдимо на који начин негиране евентуалности могу бити догађаји и какве је природе евентуалност на коју се односе. При проучавању оваквих примера неопходно је приступити прагматичком обогаћењу односно отићи даље од дословне интерпретације тако што ћемо извести принудну интерпретацију.
Keywords: негирани предикат, аорист, догађај, прагматика, интерпретација