РАД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „БРАНКО РАДИЧЕВИЋ“ У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ И УСПЕХ НА КРАЈУ 2016/2017. И 2017/2018. ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ (Baština, 2020)
Oсновна школа у Косовској Митровици под данашњим називом „Бранко Радичевић“основана је 1920. године. Од тада успешно се развија у сваком погледу. Прилозима мештана Косовске Митровице подигнута је школска зграда од тврдог материјала са четири учионице и једном наставничком канцеларијом. По завршетку радова било је то једно од најлепших здања у овом граду. После Другог светског рата добила је назив Прва српска основна школа. С обзиром на то да се повећао број деце и да су постојећи капацитети били недовољни, изграђена је нова зграда основне школе на Лисич Пољу. Године 1956. школи је дато име „Бранко Радичевић“ по славном песнику из епохе српског романтизма. Школа се приближава прослави једног века успешног рада. За то време кроз њу су прошле бројне генерације ученика.
Keywords: Бранко Радичевић, Косовска Митровица, образовање