ОД ИДЕЈЕ ДО ПРАКСЕ-БРИСЕЛСКИ СПОРАЗУМ И КОСОВСКО-МЕТОХИЈСКА СВАКОДНЕВИЦА (Baština, 2020)
Аутор се у раду бави анализом Бриселског споразума, као споразума који је (би) требао да доведе до нормализације односа Београда и Приштине. Анализом извештаја Владе Републике Србије, Канцеларије за Косово и Метохију и Канцеларије за координационе послове у преговарачким процесима са привременим институцијама самоуправе у Приштини, и постигнутих правно – обавезујућих споразума, констатује се  фактичко стање живота грађана на Косову и Метохији. Организовано, смислено и плански изведено насиље, које се спроводи на територији Косова и Метохије над неалбанским становништвом, претежно над Србима, од потписивања правно обавезујућег споразума, показује одлучност институција у Приштини да смишљеном и перфидном антисрпском политиком, непосредно покажу да нема политичке воље за било каквом врстом компромисног решења косовског проблема.
Keywords: Бриселски споразум; Србија; „Косово“; Косово и Метохија; сукоби; организовано насиље.