ПРЕДСЕДНИШТВО СФРЈ О СИТУАЦИЈИ НА САП КОСОВУ У ПРВИМ МЕСЕЦИМА 1989. ГОДИНЕ (Baština, 2020)
Чланак је базиран на фонду Председништвo СФРЈ и допуњава тренутна историографска сазнања о ситуацији на САП Косову током 1989. године.  У чланку  су приказани ставови Председништва СФРЈ  према хапшењу  политичких и привредних руководилаца САП Косова  и  мартовским дешавањима на САП Косову.
Keywords: Председништво СФРЈ, САП Косово, Азем Власи, Слободан Милошевић, вандредно стање, 1989.