(untitled) (Baština, 2020)
Ovaj rad je imao za cilj da ispita uticaje engleskog jezika na srpski kroz servise društvenih mreže, tačnije Instagrama, na pravopisnom i leksičkom nivou. Analiza je izvršena na osnovu korpusa od pet tekstova korisnika, koji su detaljno obrazloženi u rezultatima. Takođe je data i diskusija na osnovu dobijenih rezultata. Krenuli smo sa pretpostavkom da će se pokazati stepen uticaja engleskog jezika i hibridizacije srpskog jezika pod tim uticajem. Rezultati analize na svakom od pomenutih nivoa opisani su i izneti su zaključci na osnovu analize dobijenih rezultata. Najveći uticaj engleskog jezika uočen je na nivou leksike u smislu preterane upotrebe anglicizama i stvaranja novih oblika reči pod uticajem engleskog jezika, ali on nije izostao ni na nivou pravopisa. Takođe smo u zaključku ovog rada predložili neke od mera koje bi se mogle preduzeti kako bi se sprečila invazija engleskih reči, ali i izmene u srpskom jeziku koje su neosnovane i neopravdane.