(untitled) (Baština, 2026)
На Спасовдан 1905. године, српска чета под вођством Саватија Милошевића и Лазара Кујунџића, страдала је у Великој Хочи на путу за Порече. На бесу одведени на конак код кмета Љаме Укиног, преварени четници борили су се целу ноћ са локалним Албанцима и турским војницима, и сви су убијени. Њихово страдање је перципирано као пример српског херојства и аргумент за наставак четничке акције, те се у тексту анализира одјек овог догађаја у српској литератури, односно у књижевности и штампи.