(untitled) (Baština, 2026)
Савремене технологије омогућиле су експанзивни развој различитих видова терористичког деловања. Као један од видова употребе савремених технологија, наводи се пример беспилотних летелица, познатијих под називом „дрон“, које се могу користити како у војно - оперативне и тактичке сврхе, али тако могу имати и врло распрострањену примену и за деловање разних терористичких и паравојних организација. Посебан проблем, који се овде јавља што употреба ових беспилотних летелица данас постаје све приступачнија, а цене набавке тих уређаја нису више толико високе као пре. Такође, ови уређаји постају све доступнији различитим паравојним организацијама, које их отворено користе за остварење својих противправних циљева. Као посебан безбедносни ризик данашњице треба напоменути употребу вештачке интелигенције, која се може третирати као једно од најопаснијих средстава у рукама терориста или криминалних организација. Алгоритми којима вештачка интелигенција располаже подобни су и те како да изазивају велике штете и да буду моћно оружје у рукама тероризма и криминала.