(untitled) (Baština, 2025)
У датом раду се говори о првим Пролећним салонима Косова, који су у Приштини организовани седамдесетих година XX века. Организацију Пролећних салона је водило Удружење ликовних уметника Косова. Право учешћа на Пролећном салону имали су сви чланови УЛУК-а, Срби и Албанци. Пролећни салон као изложба која је стекла традицију, имала је велики значај за развој ликовних уметности у покрајини. На првим пролећним салонима седамдесетих година, српски ствараоци су постали мањина јер су фаворизовањем албански уметници вишеструко били бројнији.