(untitled) (Baština, 2025)
Аутор сублимира однос обновљене Демократске странке (ДС) према југословенском и косовском питању 1990–1991, дакле у периоду нарастајуће политичке, друштвене и економске кризе у земљи. Уз то је, као додатно истраживачко поље, у основним цртама приказан и рад странке на Косову и Метохији (Косово). Аутор се углавном позива на програмска и друга страначка документа, њен званични лист Демократију и релевантна истраживања о почецима плурализма у Србији.