(untitled) (Baština, 2025)
Рад има за циљ да предочи све факторе утицаја на груписање, делатност и положај југословенских исељеника у Египту у назначеном периоду. Такође, да на микро плану одгонетне збивања унутар расуте и хетерогене заједнице, именује њене најистакнутије припаднике и разврста их у датом временском контексту. Посебни акценат стављен је на проучавање континуитета присуства југословенске краљевске администрације, односно владе и војске на Блиском истоку почевши од 1941. године, закључно са њеним преосталим експонентима активним 1951. године. Чланак је заснован на необјављеној грађи конспиративне провенијенције, похрањеној у Војном архиву у Београду.