(untitled) (Baština, 2025)
Циљ истраживања је да утврди каква је била природа односа комунистичког режима и Римокатоличке цркве у Хрватској након Другог светског рата. Посебна пажња биће посвећена односу власти према бискупима који су активно у подржавали усташки режим Независне Државе Хрватске и руководили акцијама покатоличавања православног становништва. Рад указује на значајна одступања у односу послератних власти према римокатоличким бискупима у односу на политику Комунистичке партије Југославије према свештеним лицима из других верских заједница у Југославији, као и на незаинтересованост режима да темељно и доследно процесуира ратне злочине почињене током Другог светског рата. Истраживање је засновано на необјављеној архивској грађи из Архива Србије, Војног Архива, Дипломатског архива Министарства спољних послова, Архива Југославије и Хрватског државног архива.