(untitled) (Baština, 2024)
У овом раду бавили смо се проучавањем библијских и средњовјековних жанрова инкорпорираних у романе друге половине XX вијека. Циљ нашег проучавања било је препознавање и издвајање жанрова, као и њихова анализа. За проучавање нам је био важан начин на који су писци прилагођавали старе стабилне жанрове постмодерној поетици, као и колико је елемената довољно да би се могао препознати жанр као такав. Такође, покушали смо да прикажемо промјену духовних вертикала у проучаваним романима.