(untitled) (Baština, 2024)
Рад се бави путописним репортажама Милоша Црњанског посвећеним Ријеци, највећем граду Кварнерског залива, објављиваним током 20-их година XX века у Политици. Реч је о ангажованим Црњансковим текстовима који су остали на маргини досадашњег научно-истраживачког интересовања.