(untitled) (Baština, 2024)
Циљ рада је доказати да се Ничеова политичка мисао темељи на античким вредностима које су потиснуте „прилагођивањима“ будући да модерна политика почива на заблуди друштвених норми и наметнутих нових идеолгија да је могуће успоставити универзалну сагласност и правду. Потребно је превредновати вредности кроз манифестације воље за моћ и величину људског бића. Ниче се залаже за политику која се темељи на побољшању човечанства и правој филозофији са племенитим вредностима, здравој култури, афирмацији живота. Воља за моћи темељ је Ничеове филозофије политике и формулисања политичког мишљења антиципираног кроз његов концепт „велике политике”, коју води елитна класа филозофа-законодаваца који ће створити нове вредности и инспирисати будуће нараштаје да се трансформишу у добре Европљане.