(untitled) (Baština, 2024)
У раду су обрађени различити предлози који у српском језику исказују симултаност два догађаја или процеса. Објашњене су везе између њихових просторних и временских употреба, као и потреба да се уведу предлози са искључиво темпоралним значењем- приликом и током, али и суштинске разлике измећу начина на који они представљају своје аргументе. Посебна пажња посвећена је разлици измећу употреба предлога на и у која је у вези са односом субјекта према временском локализатору. Најзад, објашњене су и специфичне употребе примарно спацијаних предлога по, преко и под.