(untitled) (Baština, 2023)
Креирање и усвајање локалне и глобалне стратегије друштвено одговорног понашања и успостављање националног и међународног тела за сертификацију друштвено одговорног понашања је кључни фактор за успешну имплементацију. Предложена глобална стратегија је примена модела "Куће друштвене одговорности". Ефикасна примена овог модела захтева: знање, ресурсе, стратегију, законску регулативу, надзорно тело за сертификацију и контролу друштвене одговорности. Нова индустријска револуција позната као Индустрија 4.0 има велики утицај на одрживост и може се користити као алат за његову правилну примену. Након Ковида-19, у временим аполитичке, енергетске и економске кризе, земље се суочавају са новим изазовима који захтевају хитна решења како би се створили услови за стварање друштвено одговорних заједница. Потреба за друштвено одговорним понашање мрасте у ситуацији политичке, енергетске и економске кризе са више питања и више задатака за решавање. То захтева глобалну промену понашања и ревизију постојеће листе приоритета, како за компаније, тако и за људе.