(untitled) (Baština, 2023)
Хибридна дејства у изборним политичким процесима су све присутнија појава у савременом устројству политичких односа и данашњих изборних инжењеринга. Без обзира на присутне контроверзе по питању персонификације хибридног деловања, домети и ефекти оваквих активности не морају увек нужно бити деструктивни. То произилази из чињенице да су захваљујући хибридним дејствима у појединим државама издејствоване политичке промене које су тим друштвима донеле са собом бољитак и просперитет. Мада је у данашње време и то тешко оценити, с обзиром на огромну испреплетеност различитих вектора унутрашњих и спољних политика, а преко тога и интереса, што посебно долази до изражаја у ери у којој живимо, у ери сурвавања међународног јавног права и савременог светског поретка. У раду се посебно анализирају сви најзначајнији аспекти хибридних дејстава у оквиру изборних политичких процеса, али са настојањима да се кроз један обазрив и избалансиран истраживачки приступ, теоријски осветли права суштина и позадина хибридног деловања на родни процес власти - на политичке изборе.