(untitled) (Baština, 2023)
Уједињено Краљевство и данас контролише велики део света. Прво 15 држава које су под њеном круном (односно шеф државе је енглески краљ) и друго преко Комонвелта – удружења држава на челу са Уједињеним краљевством чије су колоније некад биле. Прве колоније на тлу Америке су биле само почетак. Током векова колоније су постале многе области у Африци, Карибима, Аустралији и Океанији, велике области у Азији на челу са Индијом. И данас постоје у малом обиму колоније Уједињеног Краљевства, као што су Бермуда и још нека острва у Карибима, Малвинска острва недалеко од аргентинске западне обале, као и на другим местима и океанима. Поједине колоније задовољне статусом, као на пример Бермуда се годинама изјашњавају на референдумима за задржавање статуса колоније. Око других су вођени и ратови јер су спорне територије са суседним земљама (Малвинска острва и рат Уједињеног Краљевства и Аргентине). Без обзира на све моћ Уједињеног Краљевства и утицај у свету је и данас веома велики, у корист или још више на штету неких држава