(untitled) (Baština, 2023)
У процесу европских интеграција, културна интеграција као друштвени процес све више добија на значају. Предмет овог рада се односи на улогу културе у евроинтеграцијама Србије. У раду ће бити испитан приступ који је усредсређен на културну интеграцију ка процесу европских интеграција, управо из разлога неизбежности потребе разматрања културе у оквиру међународних интеграција. Културна различитост земаља чланица Европске уније и кандидата за чланство указује на чињеницу да је најважнији проблем европских интеграција сазнати како се носити са културним разликама. Ове разлике чине Европску унију јединственом организацијом у свету. Управо и поштовање културне разноликости чини Европску унију отвореном за нове чланице - садашње кандидате за чланство. Циљ овога рада је указати на велики значај и улогу културе у европским интеграцијама.