(untitled) (Baština, 2023)
Студија је посвећена двема књигама студија и огледа Мирјане Бечејски (1978), као и специјалистичкој монографији о есејистици Данила Киша. Осим „Увода“, „Закључка“ и „Бележака“, рад садржи још три међунасловима одвојена одељака: - Први одељак је посвећен књизи – Земаљски и небески знаци (2013, стр. 303). Први део (састављен од 5 прилога) је посвећен тумачењу и разумевању поезије, а други део (састављен од 6 прилога) тумачењу и разумевању прозе и поезије. - Други одељак је посвећен монографији – Нулта дисциплина Данила Киша (2020, стр. 447), тачније речено процесу есејизације свих родова, врста и жанрова којима се Киш бавио. - Трећи одељак је посвећен новој књизи студија и огледа – Неки стварни и могући светови (2022, стр. 296). У њој је анализирано десетак идеографема: хронотоп, наративни идентитет, контраприповест, металепса, емпатија, симпатија, постмодерна и тако даље.