(untitled) (Baština, 2022)
Туризам је веома значајан за развој земље. Да би се развијала свака земља мора улагати у туризам и користити своје ресурсе које посједује како би привукла туристе. Ово истраживање је узело у обзир како природни и културални ресурси утичу на побољшање перформанси туризма. Том приликом је посматран и какав утицај има стопа економског раста код тога односа између природних и културалних ресурса и перформанси туризма. Због тога је кориштена регресијска анализа са медијатором бруто друштвени производ који представља економски раст. Резултати су показали да на три од четири перформансе туризма утичу природни и културални ресурси при промјени стопе економског раста. На тај начин је доказано да природно и културални ресурси утичу на перформансе туризма. Због тога се туризам мора базирати на природним и културним ресурсима са којима располаже земља. Потребно је улагати у инфраструктуру поготово у путну инфраструктуру како би ти ресурси били доступнији туристима.