(untitled) (Baština, 2022)
Научноистраживачка установа Андрићев институт у Вишеграду основана је 2013. године, а исте године покренула је и издавачку делатност. У периоду од осам година Андрићев институт је објавио 107 наслова монографских публикација и покренуо три наслова часописа. У раду разматрамо издавачку делатност Андрићевог института са циљем да сагледамо њен допринос развијању одређених научних области, пре свега историје, књижевности и лингвистике. Истовремено, представљамо његову досадашњу издавачку продукцију стручној, научној и широј јавности.