(untitled) (Baština, 2022)
Рад се бави анализом уџбеника за наставни предмет Музичка култура за млађе разреде основне школе са циљем да се утврди у којој мери они доприносе јачању националног идентитета ученика. Како би резултати били релевантни анализирани су уџбеници више издавача. Извршена је квантитативна анализа садржаја и идентификовани су они који су у вези са подстицањем развоја националног идентитета. Такође, анализирана је дидактичко-методичка апаратура која прати основни текст, а која јеу вези са националним идентитетом. Издвојени су сликовни садржаји и опште информације које тумаче песме или композиције за слушање. Резултати истраживања указују да садржаја који доприносе јачању националног идентитета у уџбеницима за Музичку културу нема у довољној мери, да су веома мало праћени сликовним садржајима, док општих информација скоро да и нема.