(untitled) (Baština, 2022)
Приступајући теми несталих лица на Косову и Метохији кроз призму чекања, посматраног као контекстуално обликованог друштвеног процеса, рад разматра положај и улогу њихових сродника у процесу истраге. Примењен антрополошки приступ чекању омогућава прелиминарне увиде у проблематику хуманитарног питања несталих лица, које чини важно поље колективног памћења, обликовано последицама сукоба, унутар којег вишеструко вулнерабилне групе испољавају своју делатну моћ. Посредством идентификовања колективних наратива, увиђају се споне између расељеништва, као једног од пропратних проблема који погађа део породица несталих, и теме несталих, која бива инкорпорирана у усмене историје шире популације расељених лица. Тежећи да допринесе разумевању сукоба, узимањем у обзир агенсности лица, чије је чекање структурирано политичким контекстом, рад је настао као рефлексивни осврт истраживања на тему присилних миграција са Косова и Метохије.