(untitled) (Baština, 2022)
Рад се бави појавом и развојем нотаријата дуж источне обале Јадрана и његовог залеђа. Акцент је стављен на нотарску службу у средњовековним земљама источне обале Јадрана и његовог залеђа. Приказане су све специфичности ове веома важне средњовековне иституције у појединим земљама, као и околности које су довеле до тих специфичности. Настоји се доказати да је нотаријат одиграо изванредну улогу у средњем веку на заданом простору. Он је оставио позитиван правни траг у средњовековној општој и српској правној историји дуж јадранске обале и њеног залеђа.