(untitled) (Baština, 2022)
Честе и крупне измене и допуне КЗ су имале за резултат многе негативне ефекте у српском кривичном законодавству. Једна од последица тих измена и допуна је и доношење оваквог кривичног дела које је потом „експресно”замењено истим за свега неколико месеци. Да ли је то првобитно решење било тако лоше да је морало одмах бити замењено или се законодавац досетио неког новог (бољег) решења којим ће стати на пут насилничком понашању на спортским приредбама и јавним скуповима, тешко је рећи. Но, и ово ново законско решење извесно је неће постићи оно што је законодавац желео, а што између осталог, у многоме девалвира очекивања у ионако пољуљани ауторитет кривичног законодавства Србије. Не сумњајући у искрене намере законодавца, ово кривично дело је морало бити у легислативно-техничком смислу, али и у суштинском, много боље урађено, на шта аутори указају, као и на „ бољке” садашњег законског решења.