(untitled) (Baština, 2022)
Предмет истраживања је презентација и промоција културних садржаја у доби пандемије коронавируса путем друштвене мреже Фејсбук од стране НУ Археолошки музеј и НУ Драмско позориште из Републике Македоније (РМ). Главно истраживачко питање је: „На који начин су одабране националне културне установе из РМ презентовали и промовисали културне садржаје током првих месеци пандемије коронавируса путем друштвене мреже Фејсбук?“ Циљ истраживања је идентификовање: начина коришћења друштвене мреже Фејсбук од стране одабраних националних културних установа током првих месеци пандемије за презентовање и промовисање културних садржаја и, с тиме, за комуникацију са својом публиком; презентованих и промовисаних културних садржаја; и промене начина презентовања и промовисања културних садржаја који се уобичајено прате уживо у оквиру виртуелног простора. Као методску технику смо користили квалитативну анализу садржаја.