(untitled) (Baština, 2022)
У раду се бавимо везама између романа Крила и мемоарске прозе Живот човека на Балкану Станислава Кракова. Мноштво релација између два дела сагледавају се кроз тематско-мотивску раван као и кроз разноврсна жанровска померања, која аутора непрестано воде од фикције ка фактографији и обрнуто. Романескна и животна збивања додирују се и преплићу, релативизујући тако границе између уметности и ратне збиље, чинећи да се ауторова запитаност о смислу и истинитости ратних догађаја додатно продубљује и преиспитује.