(untitled) (Baština, 2022)
У раду је дат хронолошки преглед квалитативних података о музичко-педагошкој активности Данице Крстић у периоду од 1903. до 1940. године. Циљ је да се утврди њена улога у почетном развоју клавирске педагогије у Србији. Због свеукупног професионалног ангажовања и објављивања првог уџбеника за клавир на српском језику Школа за клавир (1911), Даницa Крстић сe с правом сматра једним од оснивача организоване и методички утемељене наставе клавира у Србији. У раду је примењена анализа садржаја, историјска и аналитичка метода.