(untitled) (Baština, 2022)
Реики техника самопомоћи која објашњава на који начин можемо да уравнотежимо сопствену унутрашњу енергију у односу на спољњу енергију универзума око нас, јер је то основа мира и спокоја који животу доносе позитивну реализацију. Реики је природна техника самопомоћи где човек помаже себи користећи се сопственом енергијом и енергијом која га окружује. Овај феномен био је схваћен и прихваћен од памтивека човека у свим традицијама и културама где се човек бавио својим личним исцељењем, филозофијом живота и сопственог места у природи. Када је Реики настао не може се са сигурношћу тврдити. Први трагови ове технике забележени су у древним Лотус сутрама које су писане пре више од 5.000 година. После векова заборава први који је вратио ову филозофију био је јапанац Микао Усуи. Овај феномен високе фреквенције утемељитељен је тако у деветнаестом веку у Јапану.