(untitled) (Baština, 2022)
Предмет овог рада је утицај кинематографије на стварањe прошлости различите од оне коју пружа писана историја. Циљ је да покажемо на који начин филмови, а посебно документарни и ратни спектакли, имају улогу у стварању пожељне историје. Ревизионизам на филмској траци се не заснива на новим изворима или новим сазнањима до којих се дошло на научно утемељен начин, већ парцијалним и ненаучним методама учитавају се тумачења која су у супротности са утврђеним историјским чињеницама. Методом анализе садржаја, тему ћемо представити кроз, два косовска један хрватски и један француски филм, различитих жанрова, насталих у другој деценији 21 века.