(untitled) (Baština, 2022)
У раду се бавим анализом спољних и унутрашњих утицаја на настанак различитих облика колективних емоција у Србији у последњих тридесет година. Доминик Мојси сматра да културе страха, понижења и наде доминирају у одређенима државама и регионима у садашњости, али их и карактеришу током историјских периода у прошлости. Појединци и групе имају своје интересе, мотиве и потребе. Они предузимају одређене активности и методе којима делују на политичко понашање, при чему културе страха, понижења и наде могу пресудно утицати како на садашње привредно стање земље и њену улогу у међународним односима, тако и на будућност њиховог привредног развоја и целокупног друштвеног напретка, али и односа према другим државама и цивилизацијама. Међу методама деловања истичу се методе сарадње и методе сукоба.