(untitled) (Baština, 2022)
Предмет овог рада јесу специфични начини обликовања управног говора у роману Корени Добрице Ћосића. Да бисмо описали говорну разноликост романа и извршили систематски преглед свих пронађених модела управног говора, користићемо лингвостилистичке критеријуме. Иако се Корени првенствено повезују са унутрашњим монологом као доминантним обликом приповиједања, рад ће показати да је управни дискурс значајно заступљен у прози Добрице Ћосића и да има своје специфичности будући да је основа сваке комуникације управо дијалог, а истинска природа сваког туђег говора је дијалошка.