(untitled) (Baština, 2022)
Лондонски уговор је склопљен 26, прила 1915, чиме је Италија прешла на страну Антанте, а у многоме се тиче позиције и територија југословенских земаља, поготову подручја јадранске обале; он је у Версају само делимично остварен.